Skvelú kombináciu tvorí napríklad s duseným bravčovým, tmavými mäsami (hovädzím, zverinou, …), ale aj s aromatickými smotanovými omáčkami, stredne vyzretými syrmi alebo cestovinami. Výborne doplní napríklad aj obľúbenú klasiku – guláš.
Pre otvorenie aromatického profilu a nadýchnutie vína odporúčame fľašu otvoriť viac ako 30 minút pred samotnou konzumáciou.
Archivačný potenciál:
Víno je určené primárne na priamu konzumáciu. Odporúčaný čas na archiváciu vína: 3 roky.
Vlastnosti vína:
Kategorizácia: Moravské zemské víno
Farba: Červené
Obsah cukru: Suché
Zvyškový cukor: 0,9 g/l
Obsah kyselín: 5,9 g/l
Krajina pôvodu: Česká republika
Vinárska oblasť: Morava
Obsah alkoholu: 14,5 % obj.
Informácia pre alergikov: Obsahuje oxid siričitý.
Podávame: 14-16 °C
Uchovávame: 10-12 °C