Skvele sa páruje s morskými plodmi, aromatickým kozím či ovčím syrom (parenica, feta, brynza, ...) a hydinová. Príjemne doplní pečené bravčové mäso, omáčky a je ideálnym aperitivom.
Archivačný potenciál:
Víno je určené primárne na priamu konzumáciu. Odporúčaná doba pre archiváciu vína: 3 roky.
Vlastnosti vína:
Kategorizácia: Akostné víno s prívlastkom
Prívlastok: Neskorý zber
Ročník: 2023
Farba: Biele
Obsah cukru: Polosuché
Obsah kyselín: 6,6 g/l
Krajina pôvodu: Česká republika
Vinárská oblasť: Morava
Obsah alkoholu: 14,5 % obj.
Informácie pre alergikov: Obsahuje oxid siričitý.
Podávame: 9–11 °C
Uchovávame: 10–12 °C