Podávajte k pečenej hydine, údenému mäsu, zverine alebo polotvrdým a tvrdým syrom (čedar, gouda, parmezán, pecorino…). Skvele doplní aj tučnejšie a chuťovo výraznejšie ryby (losos, makrela, ančovičky, tuniak…), aromatické omáčky či pokrmy z húb (napr. smotanovú omáčku).
Pre otvorenie aromatického profilu a nadýchnutie vína odporúčame fľašu otvoriť viac ako 30 minút pred samotnou konzumáciou.
Vlastnosti vína:
Kategorizácia: Akostné víno s prívlastkom
Prívlastok: Neskorý zber
Ročník: 2022
Farba: Červené
Obsah cukru: Suché
Zvyškový cukor: 0,1 g/l
Obsah kyselín: 4,6 g/l
Krajina pôvodu: Česká republika
Vinárska oblasť: Morava
Obsah alkoholu: 12,5 % obj.
Informácia pre alergikov: Obsahuje oxid siričitý.
Podávame: 13–16 °C
Uchovávame: 10–13 °C